Blu-ray - ФорумHome

[ Ново съобщение · Членове · Правила на форума · Търси · RSS ]
Страница 1 от 11
Модератор на форума: Kuto 
Форум » Филми » Формати » Blu-ray
Blu-ray
KutoДата: Събота, 11.12.2010, 19:23 | Съобщение # 1
Boss
Група: Администратори
Съобщения: 58
Награди: 5
Репутация: 1
Статус: Offline
Blu-ray дисковете (BD) са оптични дискове с висока плътност на записа, предназначени за съхраняване на цифрови данни, включително видео с висока разделителна способност (High Definition Video).

Името на новия формат произлиза от използването в него на синьо (по-точно виолетово) лазерно излъчване ("blue ray" означава "син лъч"), което позволява запис и съхранение на данни върху оптичен носител с висока плътност. Blu-ray е създаден от група от девет компании, а именно Sony, Philips, Pioneer, Panasonic, Thomson, LG, Samsung, Hitachi и Sharp. По късно се включват Apple, TDK, Dell, Hewlett Packard, The Walt Disney Company, Warner Bros. и Universal Music Group. Конкурентният продукт HD DVD е на Microsoft, NEC, Sanyo, Toshiba и по-късно - някои от големите филмови къщи. Повечето филмови компании издават много от заглавията си и в двата формата.

Капацитетът на един носител Blu-ray е до 25 GB данни, като обемът на един двуслоен носител е 50 GB. Според физическия формат Blu-ray дисковете се делят на следните типове: BD-ROM, BD-R и BD-RE.


 
Форум » Филми » Формати » Blu-ray
Страница 1 от 11
Търси:

galactica.ovo.bg © 2010 - 2017Сайтът е създаден в системата .


Безплатна рекламаBGtop Test your Internet connection speed at Speedtest.net Авторские смайлы стиля КОЛОБОК

R.G. HQCLUB - Любителски клуб на висококачествените филми. Свали филми - безплатно и без регистрация! Гласувай за нас в Sait1

Author’s emoticons KOLOBOK-Style

galactica.ovo.bg © 2010 - 2011 | Design: Kuto | e-mall galactica.ovo@abv.bg
Zamunda.net | Wikipedia

Онлайн потребители:


Внимание!

Нито един от файловете в домейна не се хоства на сървъра на ovo.bg. Всички линкове са огледални, предоставени от потребителите чрез p2p-технологията за свободна обмяна на файлове в интернет. Екипа на сайта, ползвателят на домена и собственника на хостинга не носят никъква отговорност за материалите качени в сайта, тъй като те са предоставени от потребители в други сайтове. Ако притежавате авторски права върху ителектуална собственност линкната на сайта, моля свържете се с нас на galactica.ovo@abv.bg и ние ще направим всичко възможно да Ви помогнем.