DVD - ФорумHome

[ Ново съобщение · Членове · Правила на форума · Търси · RSS ]
Страница 1 от 11
Модератор на форума: Kuto 
Форум » Филми » Формати » DVD
DVD
KutoДата: Събота, 11.12.2010, 19:43 | Съобщение # 1
Boss
Група: Администратори
Съобщения: 58
Награди: 5
Репутация: 1
Статус: Offline
DVD видео се наричат фабрично записаните дискове, които наемаме или купуваме. Разбират се еднакво добре с DVD плейъри и с компютри. Побират до 18 гигабайта с данни, ако са записани двуслойно и от две страни.

DVD-ROM е диск с данни,който се чете от повечето компютърни устройства,но изисква софтуер като WinDVD или PowerDVD. На такъв носител се продават видео игри, приложения към списания или интерактивни образователни филми. Случва се фабричното DVD видео дискове да съдържат DVD-ROM информация, както аудио албумите понякога са с мултимедия за изпълнителя.

DVD-RAM има капацитет до 9,4 гигабайта при двустранен запис. На теория, това устройство може да се превърне в допълнителен твърд диска на вашия компютър, който да бъде презаписан 100 000 пъти. Не може да го използвате DVD плейъра. За да чете и записвате такива дисковена компютара ви трябва съвместимо устройство.

DVD-R е носител от 4,7 гигабайта,който може да записвате само веднъж. Идеален е за архив на голямо количество данни или да прехвърлите филми заснети с видеокамера върху DVD. DVD-R дисковете могат да се четат от домашният компютър, DVD-RAM или DVD-R устройство, но могат да бъдат записани само чрез DVD-R устройство.

DVD-RW е вариация на DVD-R формата.Дискът е едностранен 4,7 гигабайта и може да бъде презаписан до 1000 пъти. Чете се от повечето модели DVD устройства и домашни плйъри.

DVD+R е другият основен формат за еднократен запис на диск. Както DVD-R, има капацитет от 4,7 гигабайта, но се чете на по-висока скорост. Не е съвместим с повечето DVD-R устройства.

DVD+RW е версия на DVD+R, която става за презапис. Използва се за резервно копие (т.е. backup) на компютърни данни и развива и по-високи скорости на четене от DVD-RW. Не се опитвай те да слагате такива дискове в домашната система, освен ако не е от висок клас.


 
Форум » Филми » Формати » DVD
Страница 1 от 11
Търси:

galactica.ovo.bg © 2010 - 2017Сайтът е създаден в системата .


Безплатна рекламаBGtop Test your Internet connection speed at Speedtest.net Авторские смайлы стиля КОЛОБОК

R.G. HQCLUB - Любителски клуб на висококачествените филми. Свали филми - безплатно и без регистрация! Гласувай за нас в Sait1

Author’s emoticons KOLOBOK-Style

galactica.ovo.bg © 2010 - 2011 | Design: Kuto | e-mall galactica.ovo@abv.bg
Zamunda.net | Wikipedia

Онлайн потребители:


Внимание!

Нито един от файловете в домейна не се хоства на сървъра на ovo.bg. Всички линкове са огледални, предоставени от потребителите чрез p2p-технологията за свободна обмяна на файлове в интернет. Екипа на сайта, ползвателят на домена и собственника на хостинга не носят никъква отговорност за материалите качени в сайта, тъй като те са предоставени от потребители в други сайтове. Ако притежавате авторски права върху ителектуална собственност линкната на сайта, моля свържете се с нас на galactica.ovo@abv.bg и ние ще направим всичко възможно да Ви помогнем.