Как се става добър блогър? - ФорумHome

[ Ново съобщение · Членове · Правила на форума · Търси · RSS ]
Страница 1 от 11
Модератор на форума: Admin 
Форум » Интернет » SEO - оптимизация » Как се става добър блогър? (Информационна тема)
Как се става добър блогър?
AdminДата: Неделя, 18.12.2011, 16:08 | Съобщение # 1
Администратор
Група: Администратори
Съобщения: 52
Награди: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Как? С желание, усет и постоянство. Всеки добър блогър притежава тези три черти, водещи до успех. Трябва да знаете, че дори и начинаещи, Вие сте способни да създавате невероятни постове, ако се потрудите. Нужна Ви е само правилната насока. Тази статия ще Ви помoгне да разберете и приложите някои жизнено важни тънкости в блогването.

Поучавайте се от другите

Когато посещавате други блогове, старайте се за забелязвате какво ги прави атрактивни. Дали това е самото съдържание на постовете, дизайнът на страницата или използваният от автора изказ? Когато откриете отличителната черта не се втурвайте да я копирате дословно. Постовете ви трябва да са уникални, за да се харесват. Ако намерите някакъв общ елемент между съдържанието на Вашият и други блогове, постарайте се да го измените така, че да носи собственият Ви почерк и да не наподобява ничий друг.
Поучавайте се от много и различни статии, но не плагиатствайте. Използвайте ги за да подобрението Вашите хрумки и създаването на неповторими постове.


Създайте си собствен стил

Разбира се, че трябва да имате такъв. Задължително е, при положение, че искате да сте ефектен блогър с множество интригуващи статии.
Както споменахме и по-горе – не изпадайте под влиянието на никoй друг. Бъдете себе си. Изградете автентичност.


Комуникирайте с читателите

Не превръщайте постовете си в монолог. Винаги създавайте възможност за диалог по темата. Пишете така, сякаш се обръщате към близки приятели. По този начин читателите Ви биват насърчени да вземат отношение по въпросите, които поставяте.
Карайте посетителите на блога си да се чувстват част от това, което правите. Дайте им да разберат, че тяхното мнение и оценка са важни за Вас. Уважавайте ги и ги подтиквайте към комуникация.


Бъдете убедителни когато пишете

Как да го постигнете? Чрез правилната употреба на 3 важни елемента:

атрактивно заглавие -> атрактивно съдържание -> атрактивно заключение

Съветвам Ви, ако нямате ясна представа как би трябвало да изглежда заглавието Ви, да го създадете едва тогава, когато завършите цялостния си пост. Самото съдържание трябва да е избистрено в съзнанието Ви, още преди да започнете да пишете. Заключението пък служи за обобщение на основната цел и идея на поста Ви.
Всеки може да бъде убедителен ако се постарае. Използвайте силата на словото, за да го постигнете и Вие.


Изразявайте мислите си писмено

Просто пишете, пишете и… пишете. Колкото се може повече. Изразете точно това, за което мислите в момента, точно по начина, по който го чувствате. Ще се получи, една може би не толкова ясна, чернова, която обаче при подходяща редакция може да се превърне в забележителна статия.
Експериментирайте като дадете абсолютна свобода на словото си. Резултатите могат да ви изненадат.


Използвайте социалните профили

Страници от типа на Facebook, Twitter и различни форуми, могат да спомогнат развитието на блога ви по много начини. Използвайте ги, за да разпространявате по-бързо и лесно информацията за новите си статии, а също и за разрастване на списъкът Ви от контакти.
Чрез социалните профили имате възможността да разгръщате идеите си още по-широко и пълноценно. Не пропускайте този шанс.

* * * * * *


В заключение се надявам, че информацията до тук Ви е била полезна и приятна. Ако е така, чувствайте се свободни да се възползвате от нея с пълна сила. Успех в блогването!

Източник: www.famousbloggers.net/
 
Форум » Интернет » SEO - оптимизация » Как се става добър блогър? (Информационна тема)
Страница 1 от 11
Търси:

galactica.ovo.bg © 2010 - 2017Сайтът е създаден в системата .


Безплатна рекламаBGtop Test your Internet connection speed at Speedtest.net Авторские смайлы стиля КОЛОБОК

R.G. HQCLUB - Любителски клуб на висококачествените филми. Свали филми - безплатно и без регистрация! Гласувай за нас в Sait1

Author’s emoticons KOLOBOK-Style

galactica.ovo.bg © 2010 - 2011 | Design: Kuto | e-mall galactica.ovo@abv.bg
Zamunda.net | Wikipedia

Онлайн потребители:


Внимание!

Нито един от файловете в домейна не се хоства на сървъра на ovo.bg. Всички линкове са огледални, предоставени от потребителите чрез p2p-технологията за свободна обмяна на файлове в интернет. Екипа на сайта, ползвателят на домена и собственника на хостинга не носят никъква отговорност за материалите качени в сайта, тъй като те са предоставени от потребители в други сайтове. Ако притежавате авторски права върху ителектуална собственност линкната на сайта, моля свържете се с нас на galactica.ovo@abv.bg и ние ще направим всичко възможно да Ви помогнем.